Anteckningar från förvaret – dag 2

Jag föddes in i denna värld som en främling, enbart bekant med min mammas livmoder. Stockholms gator, restauranger, bibliotek, matbutiker, bänken i Vasaparken framför Astrid Lindgrens lägenhet på Norrmalm, första maj och augustiparader. En ö i Örebro där jag lånade min svenska familjs stuga för att åka och njuta av det svenska som- marvädret tillsammans med mina vänner. En by i Jämtland, Föllinge, och ett sjukhus i Östersund. Snöflingor och knarrandet från snön i Skellefteå. Julfirandet hemma hos min svenska mormor där jag fick äta laxen hon tillagat och lära mig om alfabetet. ”L” i Jämtland uttalas inte som det görs i Stockholm. Till och med månen i himlen har varit vittne till mina tankar kring mina existensiella frågor.

Den svenska luften har gett mig chansen att uttrycka mig fritt med det språk som känns som mitt hem, det svenska språket. Mina ord har dansat galet när mina texter har skrivits klart och färgat sig vackra. Mina känslor har hamnat varmt i min själ och mina framtidsdrömmar under dessa år har varit stora. Jag har fått en identitet här. Men i debatterna, diskussionerna och för politikerna är och förblir jag ”flykting”, något jag inte valde. Stockholm bär mina berättelser på sina axlar. Här har jag planterat mina rötter, här hör jag hemma. Jag har redan landat och ätit av mina egna brödbitar, låt mig bygga min holk och låt de gröna bladen hänga runt mitt hem tills solen får flörta med träden där jag trivs att bo. Låt inte ånges- ten och dödspaniken fortsätta tortera mig mer.

Reza Rahimi

Upload Files Drag and drop your files here or click the button to upload your files from your computer

multi file upload Drag and drop your files Max Upload: 20 MB
close image preview
image preview
Det finns redan en uppgift för detta element.
Skriv ditt meddelande i den befintliga tråden.
Här öppnade vi den åt dig.
Flyttad till mediefolder.
Filen har lagts till webbplatsens mediefolder, du kan nu använda den därifrån.
poweredby
hide sidebar icon
sidebar left
sidebar menu
sidebar menuThis Page
sidebar menuAll Pages
sidebar menuShow Complete Tasks
sidebar menuShow Internal Tasks
sidebar menuSort by Date
sidebar menuSort by Priority
sidebar menuSort by Status
Tasks
Pages
no task in sidebar
Add your comments
Click any part of the page to start collaborating
       Loading...
       link to inbox
       responsive box
       desktop iconDesktop
       tablate iconTablet
       mobile iconMobile
       Browse Comment
       so
       li
       linn
       re
       realisatorerna
       so
       sofia häyhtiö
       ol
       ola@jobbadigitalt.se
       Jo
       Jobba Digitalt
       5
       general button icon Create a general task not tied to any page element, great for adding documents or engaging in wider project conversations.
       ×
       ×
       Godkänn sida

       När sidan är klar, klicka på den gröna knappen för att signalera till webbmastern att den här sidan är godkänd.

       något gick fel. Vänligen försök igen.
       ×
       Sida godkänd
       Skrivbord Surfplatta Mobil
       Tillbaka till standardvy
       Du har inga webbplatsutrymmen kvar

       Vad bra!
       Det betyder att du växer och tar in fler kunder! Låt det inte stoppa dig.

       Något gick fel. Vänligen försök igen.